Menü
Zárja be a menüt

2024.7.24 Az új Transporter: Robusztus és gyönyörű

A Volkswagen Haszonjárművek bemutatja az első konkrét részleteket a hetedik generációs Transporterről, valamint felvillant egy különösen jellegzetes és sokoldalú változatot: a Panamericát. „A Transporter kezdetektől fogva, mindegyik generációján át robusztus és praktikus jármű volt. És ezt a legszebb formájában éri el. Ezért vált ikonikussá. A hetedik Transporterrel sikerült egy újabb járművet létrehoznunk, amely tökéletesen megfelel ezeknek a kritériumoknak - robusztus kialakítás és rendkívül esztétikus formaterv jellemzi. Zökkenőmentesen követi a klasszikus Bulli DNS-ét, de szisztematikusan továbbfejlesztettük a formatervet - ahogyan ezt az új PanAmericana is tökéletesen mutatja" - mondja Albert Kirzinger, a Volkswagen Haszonjárművek vezető formatervezője. Kirzinger hozzátette: „Már a legelső PanAmericana – amely a T5-ön alapult – azt a benyomást keltette, hogy nincs még egy jármű, ami a közelébe érhet. Ez a báj és vagányság az új PanAmericana részleteiben is tükröződik.”

Stílusos praktikum: "Az új Transporter egyesíti a magasfokú használhatóságot a Volkswagen jellegzetesen letisztult és ikonikus stílusával. Nemcsak a jármű általános vonalvezetése, hanem az egyes elemei is a termékcsalád jellegzetes vonásaivá váltak" - mondta Albert Kirzinger.

Ide sorolhatók a keréktárcsák, a fényszórók és a hátsó lámpatestek. A vezető tervező hozzátette: "Még az olyan apró részletekben, mint az oldalsó küszöb betétek vagy a kerékjárat-szélesítések is ez a robosztusság és esztétikum érhető tetten, mely idővel a Transporter védjegyévé vált. Az új PanAmericana oldalain található terepjárós-applikációk nagyszerűen megtestesítik mindezt: Hasznosak, mert védik a karosszériát. Esztétikusak, mert kialakításuk letisztult és precíz. És láthatóan különlegesebbé teszik a PanAmericana formatervét, mivel tovább hangsúlyozzák ennek a világjáróknak épített furgonnak a terepjáró jellegét és robusztusságát. Albert Kirzinger elmondta: "A robusztusság és a letisztult dizájn ötvözete számunkra értéket jelent, és a hetedik Transporter-generáció minden elemében tetten érhető."

Ikonikus forma: A Transporter és a Volkswagen feltűnő részleteinek másik példája az új 19 colos "Indianapolis" könnyűfém keréktárcsa. A PanAmericana alapfelszerelésként ezzel a 19 colos keréktárcsával kerül forgalomba, amely első a sorozat történetében. A prémium kivitelű keréktárcsa csiszolt koszorúval és fekete küllőkkel rendelkezik. Kirzinger szerint "még ha el is takarnánk a keréktárcsán lévő VW-jelvényt, az Indianapolis keréktárcsa tiszta, ikonikus dizájnjának köszönhetően akkor is felismerhető lenne, hogy egy Transporter és egy Volkswagen kerekéről van szó."

Arc a tömegben: "A fényszórók és a hátsó lámpatestek régóta többet jelentenek egyszerű fényforrásoknál. Már az első Transporter is kerek fényszórókkal rendelkezett, amelyek olyan hatást keltettek, mintha a haszongépjárműnek szemei lennének, arcot adva az orr-résznek. Az új Transporter is összetéveszthetetlen arccal rendelkezik - és ez ismét a markáns lámpatest-kialakításnak köszönhető" - magyarázza Albert Kirzinger. A Panamerica alapfelszerelésként csúcskategóriás új LED fényszórókkal kerül forgalomba. Ugyanakkor az alapváltozatok is LED fényszórókkal lesznek felszerelve. A Panamerica új LED-es hátsó lámpatestei is első ránézésre elárulják, hogy egy Transporterről van szó.

Az új lámpakialakításnak további jelentősége is van: Azt szimbolizálja, hogy a Volkswagen Haszonjárművek a Transportert a technológia jövőjébe helyezte. Hiszen nem csak a lámpák elektromosak, hanem a Volkswagen Haszonjárművek új Transporterének hajtásrendszere is igény szerint villamosítható.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata